Köszönjük Oktatásügy!

Már augusztus vége óta lógok a telefonon, hogy kiderítsem, kitől is kapunk fejlesztést Sárának ősztől. A műtét miatt nagyon kell!!! Nem lehet elhanyagolni sem azért mert Bella miatt kevesebb időm van rá, sem pedig azért mert a bürokrácia működése akadozik….
Ha visszafeszülnek az izmai, akkor semmi értelme nem volt a műtétnek! Nincs kibúvó, hiába a “rendszer” hibája, az én gyerekem szívja meg!

Eddig a 4-es számú Fővárosi Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői és Rehabilitációs Bizottság és Szolgáltató Központ koordinálta fejlesztését. 2 éve házhoz járós konduktort kaptunk, a törvény által előírt heti óraszámban.

Idén szeptembertől nem kapjuk és a Bizottság nem is tud ígérni semmit sajnos.

Sára idén májusban betöltötte az 5. életévét. Eddig „felkészítő fejlesztés” kategóriába tartoztunk, most talán „nagycsoportos” lesz a státuszunk. A közelmúlt törvényi változásai miatt egy olyan hivatal intézné Sára fejlesztését, mely még (a törvényi rendelkezés ellenére) létre sem jött.

Megkerestem a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálatot, majd a kerületileg illetékes Nevelési Tanácsadót. Ők sem tudnak nekünk fejlesztést biztosítani.

Ezután a kerületi Módszertani Intézmény vezetőjét. Ő sem tudott segíteni. Végül a Mexikói úti Módszertani Intézetnél próbálkoztam utazótanárt kérve. Mindenhol az új törvényekre hivatkoztak, és nagyon sajnálták, de nem tudtak segíteni.

Sára kora miatt immár heti 8 óra egyéni fejlesztésre jogosult, ami nagyon jól jön(ne) most!

Látás-, mozgás- és értelmi sérülése miatt a legoptimálisabb az lenne, ha minden területtel foglalkozna valaki.

Fontos lenne, hogy Sára fejlesztése továbbra is otthon történjen, mivel nem tudom Bella miatt sehova sem elvinni. Illetve Sára napirendje nagyon kötött, utazással felborul, és akkor az etetése, ébersége, minden kiszámíthatatlan.

Sárának kijelölt a 4-es számú szakértői bizottság még a múlt tanévben egy gondozó intézményt, ahová a Gábor heti 2-3 alkalommal elviszi, majd délután érte megy. De mivel egyedül dolgozik a cégünkben, nem tud több utaztatást vállalni, ezt is nehezen oldja meg. (a kerületi szállító szolgálat pedig túltelített és drága is, illetve egyedül nem engedném el Sárát amúgy sem)

Felkerestem az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény Otthoni Szakápolási Szolgálat vezetőjét. Tőlük kértem átmeneti segítséget. Tudnának Sárának házhoz járós gyógytornászt biztosítani 2×14 órában/év. Ez átmenetileg nagyon jó lenne pillanatnyilag, míg megoldódna Sára fejlesztése, talán addig megalakulna az a Szakszolgálat, mely köteles lenne minket fejlesztéssel ellátni.

Viszont elvileg az otthoni gyógytornát mi nem kaphatjuk, ha Sárát visszük a gondozó intézménybe heti néhány napot. Neurológus is javasolta az otthoni gyógytornát. De ha “a gyermek szállítható”, akkor ez az ellátás nem jár.

jelenleg heti 3x visszük egyéni gyógyúszásra, és 2x jön hozzá gyógytornász. Ez nagyon jó és jót tesz neki! De  sokkal több fejlesztés kellene neki. De anyagilag ez a max, amit ki bírunk fizetni!
A heti 8 óránk sehol, az idő megy….   remek 🙁

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

3 hozzászólás a(z) Köszönjük Oktatásügy! bejegyzéshez

  1. julcsi szerint:

    Sajnos itt nálunk Kécskén is ugyanez a helyzet…:(

  2. napraforgo szerint:

    Remélem a nehézségek ellenére is jól vagytok, és sikerül majd megoldást találnotok Sára tornájára. Szeretettel gondolok Rátok!

  3. Ica szerint:

    Reni ne add fel 🙁 tudom,hogy kiharcolod azt ami jár a Sárának,különben is olyan szépen fejlődik a leányzó 🙂 Jövő héten már megyek én is hozzátok 🙂 puszi addig is 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..