Bréking! avagy Mia szösz?

…e pillanattól feloldjuk a hírzárlatot:

Kedves Olvasó,

ha követsz bennünket a Facebook-on is, akkor már tudod: ma délelőtt 9:23 perckor nagycsalád lettünk!

Megszületett Molnár Mia, a harmadik kicsi lány! 🙂

Anya és Mia jelenleg a Róbert Károly kórházban vannak és előreláthatóan vasárnap délelőtt jönnek haza.

Miért nem írtunk Miáról eddig? Igen, a választ jól sejted: Sára miatt. Nem lehettünk biztosak benne, hogy a harmadik csöppség egészséges, ezért az első hetekben, hónapokban “egyik ultrahangtól a másikig léteztünk”. Az előző várandóssághoz hasonlóan, Dr. T. Gábor szülész-nőgyógyászhoz fordultunk; ő végezte el a szükséges ultrahang és egyéb vizsgálatokat.

Sajnos a Down-kór vizsgálat is határérték alatti, rossz lett. Ezért Csibével amniocentézis vizsgálat mellett döntöttünk, ehhez Dr. T. László genetikust is felkerestük (Sárával sokat jártunk hozzá). Ő pedig segítséget nyújtott; időpontot intézett nekünk az egykori MÁV kórházba. A vizsgálat eredménye egyértelmű lett: nincs elváltozás. Ekkor lett teljesen biztos, hogy a babánk kislány.

És ekkor lett a “projekt neve” Mia.

Ahogy Bellával, most Miával is elmentünk, hogy kérjünk egy másodvéleményt is. A Czeizel Intézetre esett a választás. Itt a vizsgálatot ugyanaz végezte, aki az amniocentézist is. Alaposan megvizsgálta Miát és “echogén belek”-et talált (azt jelenti, hogy az ultrahangon túlságosan világos a terület). Ez komoly bajokat is jelezhet – viszont mi már túl voltunk az amniocentézis vizsgálaton – annak eredménye egyértelmű – nincs baj. De a tüske ott maradt bennünk…

A végére maradt egy – valószínűleg tévedésen alapuló – súlyprobléma. Mia az ultrahangos vizsgálatokon jó közelítéssel az átlagot képviselte méretben és súlyban. Valahol 1 kg környékén egy jó fél kilós kiugrást láttunk és innen kezdve egy-másfél hetes késésben volt a baba az átlagoshoz képest. Ettől persze jól megijedtünk és Dr. T. hiába bizonygatta, hogy az ultrahangon pár milliméteres eltéréssel a számítógép több száz grammos eltérést képes mutatni – ez a súlymizéria velünk maradt…

Ezzel el is érkeztünk a mai naphoz. Reggel fél hétkor indultunk otthonról és hétre már a kórházban voltunk. A harmadik emeleten bejelentkeztünk és kezdetét vette a folyamat. Kilenc óra előtt jött a műtősfiú (így mutatkozott be :)) Csibéért, és elnyelte őket a folyosó. Én pedig leültem az apaváróban, de nem tudtam ott maradni, ezért átvittem a cuccainkat a szobába és lementem az automatához egy csokiért. De nem segített… :S

Visszamentem a váróba, és megismerkedtem a csecsemős nővérrel, ill. a doktornénivel; utóbbi elkérte Mia adatait és elkészítette a kis karszalagot is.

És vártunk.

Negyed tíz után egyszer csak távoli babasírást hallottam…

…és megérkezett a csecsemős nővér, kékbe öltözve, a kezében egy pici, de annál hangosabb lila színű lánykával. Letette a melegítős asztalkára, ott egy perc alatt rózsaszínre váltott a bőrszín és meg is nyugodott – annyira mindenképp, hogy a gondolataimat már hallottam 🙂 A napszaknak megfelelően köszöntem és bemutatkoztam Miának – mert ugye eddig nem ismertük egymást, csak pocakon keresztül. 🙂 Megmérték a bébit, és kiderült, hogy teljesen rendben van a súlya, 3350gr (Bella 3500gr volt), a hossza 53cm (Bella 52 volt). Az Apgarra megelőlegezem a 10/10-et (Bella: 10/10).

A mérés után Mia kapott egy pelust és egy sapit, majd lepedőbe csavarva visszakerült anyához egy ölelésre 🙂 ezután végre megkaparintottam!

A doktornő kérdezte, hogy szeretnénk-e agyi- és hasi ultrahang-vizsgálatot? Hát persze! És már mentünk is a folyosón végig az ultrahang-helyiségbe és készült hasi-, vese-, alhasi- és agyi UH felvétel. Főleg az utóbbi érdekelt nagyon, Sára miatt. Minden rendben van.

Az UH helyiségből a szobába kerültünk, és Csibe is megjött pár perc múlva, és ezután a szobában évődtünk; vártuk, hogy elmúljon az érzéstelenítő hatása és Csibe jobban legyen.

Fél kettő körül befutott a Mami és Bella is – ők is megismerkedtek a pici lánnyal. Háromkor eljöttünk, mert Sárát négykor hozzák haza és őt fogadni kell.

Kép:

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

14 hozzászólás a(z) Bréking! avagy Mia szösz? bejegyzéshez

 1. napraforgo szerint:

  Tisztelet és szeretet Nektek, örül a lelkem, legyetek nagyon boldogak!!!

 2. Ildiko szerint:

  Sziasztok!

  Tehát Mia miatt volt hírzárlat! – nagyon megérte 🙂 Gratulálok!

  Ildikó

 3. Mariann szerint:

  Kedves Gábor és Csibe!

  Nem ismerjük egymást személyesen, de régóta rendszeresen olvaslak titeket. Nagyon jó volt olvasni ezt az írást <3 Sok boldogságot, egészséget és minden jót kívánok nektek! :-))

 4. julcsi szerint:

  Mia volt a legszebb Névnapi meglepetés számomra!!!♥ 🙂 Szívből gratulálok itt is nektek!!!!♥ 🙂 Hurrá-Hurrá!♥ Várom a további képeket-írásokat a Lánykákról!♥ 🙂

  • Molnár Gábor szerint:

   Szia Julcsi, boldog névnapot így utólag! Mia holnap költözik be hozzánk – és akkor lesznek képek, zsákszámra 🙂

 5. Marianna szerint:

  Szívből gratulálok, sok boldogságot a kicsi Miában.

 6. Zsuzsa szerint:

  Csodálatosan szép baba 🙂
  Nagyon-nagyon sok boldogságot kívánok Nektek!
  egy ismeretlen olvasótok és tisztelőtök

 7. pzs szerint:

  Gratulalok, sok boldogsagot, egeszseget Mianak es a csalad minden tagjanak.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.